probeer nu de Mobility-S zonnefiets gratis!

De toekomst is aan steden die een socialere, comfortabelere en duurzamere manier van leven kunnen bieden. Om deze reden lanceerden de TU/e, de gemeente Eindhoven en VolkerWessels de ‘iCity Tender’.

De ‘iCity Tender’ stimuleert slimme ideeën van MKB-ondernemers en start-ups om innovatieve producten en diensten te ontwikkelen met als doel een efficiëntere en duurzamere stad te creëren, waarbij kansen voor innovatie worden geboden. 

Uit de 1e ronde van de tender is onder andere de start-up ABBY Mobility geselecteerd. ABBY is een fietswiel met geïnte-greerde zonnepanelen die aangesloten kunnen worden op een bestaande elektrische fiets. De zon zal gedurende de dag de batterij van de fiets continu opladen, zelfs als het bewolkt is. ABBY bezit meerdere slimme Distributed Maximum Power Point Tracking (DMPPT) charge controllers waardoor ABBY, zelfs onder dynamische lichtintensiteit omstandig-heden, een significant vermogen oplevert. Daarnaast verzamelt ABBY allerlei data, zoals GPS, energie-opwek en verbruik. De informatie die dit oplevert wordt in de nabije toekomst beschikbaar gesteld aan de gebruiker middels een digitale user interface. Hierdoor wordt het voor de gebruiker bijvoorbeeld inzichtelijk, gebaseerd op weersvoor-spellingen en fietsgedrag, hoe ver je op een specifieke dag puur op zonne-energie kan rijden.

De twee eerste prototypes kun je vanaf vandaag zelf een dag uitproberen*, je kunt ze ophalen bij de Portiersloge aan de Torenallee. Zet ze wel buiten neer op je plaats van bestemming en vergeet ze niet goed op slot te zetten! 

Na afloop van het gebruik ontvangt u van parkeerbeheer een vragenlijst, zodat we kunnen achterhalen wat uw eerste indruk is van de ABBY.

*uitproberen is op eigen risico, de producten zijn nog in ontwikkeling / prototype fase.