Mobility-S

Mobiliteit en bereikbaarheid op Strijp-S is geclusterd in het programma Mobility-S. Mobility-S verzorgt de realisatie en exploitatie van het openbaar (bezoekers)parkeren van auto’s en fietsen en investeert in innovatie op het gebied van mobiliteit.

Mobility-S is gericht op drie niveaus: dienstverlening, ontwikkeling en innovatie. Strijp-S wordt in fases ontwikkeld, en Mobility-s volgt deze fases om in te spelen op actuele ontwikkelingen.

Mobility-S richt zich op de mobiliteitsbehoefte van bezoekers en gebruikers van Strijp-S. Zo zijn in dit plan naast de basis voorzieningen zoals parkeren en stallen van fietsen vooral zeer veel innovatieve diensten in onderzoek  en uitvoering zoals bijvoorbeeld elektrische auto’s delen, een goede elektrische laad infrastructuur voor auto’s, maar ook fietsen en scooters, dynamische routeverwijzing, deelfietsen en integratie van mobiliteit met openbaar vervoer.

Mobility-S streeft naar minder autogebruik op Strijp-S. Door dit streven en zijn er in de toekomst ook minder parkeerplekken nodig. Of kunnen bestaande voorzieningen zodanig worden uitgebreid, dat er wel meer parkeergelegenheid ontstaat, zonder dat elke open plek ontsierd wordt door ontelbare auto’s.