BMW-i wil vanuit Eindhoven Strijp-S lab meer gaan inzetten op duurzaamheid

BMW-i wil vanuit Eindhoven meer gaan inzetten op duurzaamheid

Strijp-S en Mobility-S starten een samenwerking met BMW-i om een living lab op te zetten op Strijp-S. Binnenkort meer informatie hierover. 

Nieuwsbericht:

Het Duitse merk gaat ook aan de slag in Noord-Brabant. Om meer kennis te vergaren over schone energie slaat de autofabrikant de handen ineen met het Brabantse Strijp-S. Samen willen ze tot een akkoord komen die moet leiden tot een schonere leefomgevingin de steden. Daarvoor wordt een lab opgezet die zich gaat focussen op Smart Mobility.

Het plan is om in 2020 zo’n 200.000 elektrische auto’s te kunnen voorzien van stroom. Noord-Brabant zal hierbij als proeftuin dienen waar in Eindhoven de eerste projecten worden opgezet. Zo komen er speciale laadstations in de stad die geïntegreerd zijn met de BMW-i ChargeNow techniek. Zo kunnen automobilisten met een BMW-i auto hun laadpas gebruiken op de stations. BMW-i en Strijp-S gaan ook kijken naar een alternatieve manier van vervoer in de stad om de duurzaamheid te vergroten. Wanneer het project slaagt in Eindhoven, is het de bedoeling om de plannen nationaal door te gaan zetten.